Om man jämför med hur det var för bara några år sedan, innan alla sociala medier, så var innebörden av att dejta någonting annat än vad den är idag. Dejting blir mer och mer avdramatiserat, vilken har både för- och nackdelar. För personer som tycker det är jobbigt att hantera nervositeten inför en träff, kan det kännas bättre att bara träffas utan att göra en så stor sak av det. Men samtidigt kan det då även bli svårare att tolka syftet när man ska träffa någon som man tycker om. Att se på en film tillsammans kan ju för den ena personen innebära att bara ta det lugnt och umgås som vänner, medan den andra personen kan tänka att det blir en dejt. Att fråga rakt ut kan då också kännas konstigt.

Eftersom ingen egentligen vet vad någon annan tänker, så har detta skapat ett slags mellan-läge där man inte  är tillsammans som partners, men ändå är mer än vänner. Eileen Curran beskriver detta i sin artikel:

Why We Need To Start Dating Again

It seems like no one is actually dating anymore. Everyone is ”talking” or ”has a thing with someone” or is ”kind of dating” that one guy from bio lab. No one wants the commitment of a real relationship, but they don’t want to be alone, either. A guy won’t take the girl he’s ”talking to” on an actual date, but when he sees that her best friend on Snapchat is another guy, he freaks out. A girl doesn’t want to commit to the guy she ”has a thing” with, but she gets mad when she sees that he is liking other girls photos on Instagram.

Klicka här för att läsa hela artikeln…

Å andra sidan kan det vara skönt att inte behöva göra allting i ett förhållande så formellt som det traditionellt har varit. Och för blyga personer är det ofta enklare att ta initiativ och bjuda in till någonting mer vardagligt som att se en film, snarare än att gå på en dyr restaurang tillsammans en lördag-kväll.

Hur upplever ni att dejting har förändrats de senaste åren? Håller ni med om att det inte längre är samma sak att gå på träff som det var tidigare?

Läs mer om detta ämnet: http://jamesmsama.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s